Αρχική / ---SLIDER / Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το “κούρεμα” προστίμων ΦΠΑ

Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το “κούρεμα” προστίμων ΦΠΑ

Εκδόθηκε από την AAΔΕ η εγκύκλιος που αναφέρεται στο «κούρεμα» πρόστιμων ΦΠΑ για πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον εφαρμαστικό νόμο του μνημονίου προβλέπεται η αισθητή μείωση των προστίμων για όσους έχουν πιαστεί με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία και οι υποθέσεις τους εκκρεμούν ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ και δεν έχουν εκδοθεί ή κοινοποιηθεί οι σχετικές πράξεις ή αποφάσεις.

Το άρθρο 79 προβλέπει πως «για παραβάσεις για τις οποίες προβλέπεται η επιβολή προστίμων του άρθρου 6 του ν.2523/1997 (Α’ 179) και της περίπτωσης δ΄ της παρ.2 του άρθρου 55 του ν.4174/2013 (Α΄170), για τις οποίες κατά την ημερομηνία κατάθεσης του παρόντος δεν έχουν εκδοθεί οι οριστικές πράξεις επιβολής προστίμων, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των προαναφερομένων διατάξεων, αλλά επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% του φόρου που εξέπεσε ή που επιστράφηκε ή που δεν αποδόθηκε, ανεξάρτητα εάν δεν προκύπτει τελικά ποσό φόρου για καταβολή».
Να σημειωθεί πως για να τύχει των ευνοϊκών διατάξεων, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση και ανέκκλητη δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής της παράβασης και να καταβάλλει το σύνολο της οφειλής εντός δύο εργάσιμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης αποδοχής.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *