Αρχική / ---SLIDER / Τι συζήτησαν δανειστές με Τσακαλώτο στο πρώτο τετ – α – τετ

Τι συζήτησαν δανειστές με Τσακαλώτο στο πρώτο τετ – α – τετ

Πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του διευρυμένου οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ όλοι αποχώρησαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

Η σύντομη ολοκλήρωση των συζητήσεων προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι στις 09:30 σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα ξεκινούσε η συζήτηση αναφορικά με τα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ως σημείο εκκίνησης για μέτρα είναι το 2%, δηλαδή 3,6 δις μέτρα, άρα όπως είπε μπορεί να μειωθεί το ποσό αυτό.

Την ίδια ώρα απέκλεισε κάθε συζήτηση για μέτρα πάνω από 3,6 δις, πράγμα όμως που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα, πάντως, κορυφαίος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου που συμμετέχει ενεργά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έλεγε ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται ένας νέος μηχανισμό διαρκούς δημοσιονομικής διόρθωσης που θα αντικαταστήσει τον “κόφτη”.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «αν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε, συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος».

Παράλληλα, σημείωνε ότι «αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα. Αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα»

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θριαμβολογεί και τόνισε ότι λέει τα θετικά και τα αρνητικά, ενώ πρόσθεσε: «προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων»

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *