Αρχική / ---SLIDER / Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ομιλία του πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο σχέδιο του κόμματός του προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να το αντιπαραβάλουν με το αντίστοιχο σχέδιο της κυβέρνησηςΑλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του έχει ο Αλέξης Τσίπρας και το αντικείμενό τους δεν είναι άλλο από τη ΔΕΘ: Όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όσα απέφυγε να πει, αλλά και αυτά που ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να επισημάνει κατά την ομιλία του από το βήμα της Έκθεσης το ερχόμενο Σάββατο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η ομιλία του πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο σχέδιο του κόμματός του, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να το αντιπαραβάλουν με το αντίστοιχο σχέδιο της κυβέρνησης, που, κατά την κρίση του, «κρύφθηκε» σε μεγάλο βαθμό, αλλά, εκ των πραγμάτων, θα αποκαλυφθεί με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020.

Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ. Στην Κουμουνδούρου λένε πως ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αόριστα στη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα για την περίοδο μετά το 2021 και θυμίζουν πως εγκατέλειψε και την ιδέα του καταπιστευτικού λογαριασμού που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εγγύηση για τη μείωσή τους στο 2,5% (σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ).Το είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέντευξή του στο CNBC, σημειώνοντας: «Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία, δεν αποδέχτηκε την πρόταση και θέλει να διαπραγματευθεί κάτι που εμείς πετύχαμε χωρίς διαπραγματεύσεις».

Όλα αυτά, σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν προβεβλημένα στελέχη της Κουμουνδούρου, είναι «άλλοθι» για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα από τη διατήρηση των στόχων στο 3,5%. Επομένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ θα επαναλάβει ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει σύμμαχο για καλύτερα αποτελέσματα θα είναι παρών, αν όμως θελήσει να δώσει πίσω τα… κεκτημένα θα βρεθεί απέναντι. Εξηγούν πως ήδη στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την ακύρωση των προσλήψεων 10.500 εκπαιδευτικών και δεν είπε κουβέντα για τη μείωση της προκαταβολής του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Ο Νίκος Παππάς στη λογική αυτή σχολίασε δηκτικά πως στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης και ανέβασε τον πήχη των πλεονασμάτων, αποφεύγοντας να μιλήσει με σαφήνεια και για την ποσοτικοποίηση των μέτρων που θέλει να πάρει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *