Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / (Τι θα πει στην ΔΕΘ ο Τσίπρας) Στοιχεία σοκ: 20.000 κατασχέσεις μέσα σε έναν μήνα!

(Τι θα πει στην ΔΕΘ ο Τσίπρας) Στοιχεία σοκ: 20.000 κατασχέσεις μέσα σε έναν μήνα!

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο αυξάνονται αλματωδώς οι κατασχέσεις, αλλά συν τοις άλλοις μήνα με το μήνα προστίθενται περισσότεροι φορολογούμενοι στη “μαύρη” λίστα της εφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, τον Ιούλιο οι φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία έφτασαν στα 4.128.962, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 125.000 μέσα σε ένα μήνα. Ο πέλεκυς των κατασχέσεων έχει πέσει, πλέον σε 774.282 οφειλέτες από 755.806 τον Ιούνιο, ενώ οι οφειλέτες επί των οποίων μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης έφτασαν στο 1.573.858 από 1.492.088 τον Ιούνιο.

Το καμπανάκι για το οικονομικό επιτελείο είχε ηχήσει από τη στιγμή που καταγράφηκε υστέρηση 272 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος, δείγμα του ότι χιλιάδες υπόχρεοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν την πρώτη δόση. Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για τον Ιούλιο αποτυπώνουν ακόμα πιο καθαρά την πραγματικότητα:

  • επί συνολικά οφειλόμενου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 1,146 δισ. ευρώ πληρώθηκαν 811 εκατ. ευρώ
  • επί συνολικά οφειλόμενου φόρου νομικών προσώπων 521,5 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν 459 εκατ. ευρώ
  • επί συνολικά οφειλόμενου ΦΠΑ 1,122 δισ. ευρώ αποδόθηκαν 965 εκατ. ευρώ
  • οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με το stock των παλαιότερων χρεών, έφτασαν στα περίπου 90,5 δισ. ευρώ!

Πόσα από αυτά είναι εισπράξιμα; Είναι ζήτημα αν φτάνουν στα 10 δισ. ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι περίπου 20 δισ ευρώ αντιστοιχούν σε παλιά χρέη ΔΕΚΟ, δημοτικών επιχειρήσεων και πτωχευμένων εταιριών, ενώ οι γνώστες υπενθυμίζουν πως όσο πιο παλιά είναι μια οφειλή τόσο πιο δύσκολα μπορεί να εισπραχθεί. Είναι ενδεικτικό ότι από τα παλιά χρέη οι εισπράξεις από την αρχή του έτους μόλις που έφτασαν στα 1,674 δισ. ευρώ, όταν οι εισπράξεις επί των νέων οφειλών ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *