Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Το ΔΝΤ Ζητά μέτρα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ επί μία δεκαετία

Το ΔΝΤ Ζητά μέτρα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ επί μία δεκαετία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει, με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα μπορεί να επιτυγχάνει πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για μία δεκαετία, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, με τίτλο: «Οι κρίσεις, οι Έλληνες και τα μυστικά». Σημειώνει ακόμη ότι το Ταμείο εξακολουθεί να μη θεωρεί επαρκή τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κυρίως αυτά που αφορούν στα εργασιακά και τη φορολογία. Η διαφωνία, όμως, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και της χρηματοδοτικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ πιεστικό χρονικά, καθώς δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που θέλουν να υπάρξει σχετική απόφαση πριν από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, είχε συγκαλέσει ο Σόιμπλε για την Παρασκευή συνεδρίαση του λεγόμενου Washington Group στο Βερολίνο, την οποία σήμερα διέψευσε η εκπρόσωπός του. Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι η διάψευση ήταν «κατά συνθήκη», για να μη δοθεί μία εικόνα κρίσης προς τα έξω. Θυμίζει, επίσης, η εφημερίδα τη διάψευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από πέντε χρόνια για μία αντίστοιχη μυστική συνάντηση ηγετών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, την οποία αργότερα αναγκάσθηκε να παραδεχθεί.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *