Αρχική / ---SLIDER / Το δούλεμα συνεχίζεται: Θρίλερ στο παρά… ένα της δόσης

Το δούλεμα συνεχίζεται: Θρίλερ στο παρά… ένα της δόσης

Σε καθυστέρηση οδηγείται η εκταμίευση της δόσης, καθώς εξακολουθούν να μην έχουν ικανοποιηθεί ορισμένα από τα προαπαιτούμενα, όπως διαπίστωσε το Euroworking Group.

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, οδηγεί την εκταμίευση στο παρά πέντε της προθεσμίας εξόφλησης των υποχρεώσεων του Ιουλίου.

Αν και έχει ψηφίσει μέτρα 4,5 δισ. ευρώ με περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, έχει «κολλήσει» σε επιμέρους ρυθμίσεις ορισμένες εκ των οποίων φέρουν ειδικό πολιτικό βάρος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αντί για την αναμενόμενη απόφαση την Πέμπτη 6 Ιουλίου είναι πιθανόν ο ESM να αποφασίσει την εκταμίευση μία εβδομάδα αργότερα, στις 13-14 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει να πληρώσει στις 17 Ιουλίου 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες ομολογιούχους, στις 18 Ιουλίου 290 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και στις 20 Ιουλίου περίπου 4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ. Η δόση θα είναι 7,7 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 800 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν το φθινόπωρο.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *