Αρχική / ---SLIDER / Το περιστέρι που πουλήθηκε για 1,25 εκατομμύρια ευρώ

Το περιστέρι που πουλήθηκε για 1,25 εκατομμύρια ευρώ

Παγκόσμιο ρεκόρ συνιστά το ποσό των 1,25 εκατ. δολαριών που διατέθηκε από Κινέζους για την αγορά ενός αγωνιστικού περιστεριού.
Ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης του, Τζόελ Βέρσκουτ από το Ινγκελμούνστερ της Δυτικής Φλάνδρας, στο Βέλγιο, δήλωσε πως το πτηνό του, με το όνομα Αρμάντο, γεννήθηκε για να είναι πρωταθλητής αλλά ποτέ δεν είχε ονειρευτεί ότι θα πληρωνόταν ένα τέτοιο τεράστιο ποσό γι ’αυτό.

«Δύο Κινέζοι μου είπαν ότι ήθελαν πολύ τον Αρμάντο» δήλωσε ο 63χρονος. «Αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Αυτή είναι μια επιβράβευση για όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με τα αγωνιστικά περιστέρια. Το κερασάκι στην τούρτα» πρόσθεσε.Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας μιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας που διήρκησε δύο εβδομάδες, ένας πλειοδότης με το ψευδώνυμο «XDDPO» είχε επανειλημμένα αυξήσει την προσφορά του κατά 100.000 ευρώ και μόνον ένας δεύτερος λογαριασμός, με την κωδική ονομασία «Champ Team», τον ακολούθησε ανεβάζοντας όλες τις προσφορές 2.000 ευρώ περισσότερο.

Οταν η δημοπρασία τελείωσε το μεσημέρι της Κυριακής, η τελική προσφορά ύψους 1.252.000 ευρώ έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 400.000 ευρώ, που είχε καταβληθεί από τον Κινέζο κτηματομεσίτη Ξινγκ Γουέι το 2017, για ένα άλλο περιστέρι, με το όνομα Ναντίν.

«Το 2017 και το 2018 ήταν ο καλύτερος στο Βέλγιο και το 2018 ο καλύτερος στην Ευρώπη», δήλωσε ο 63χρονος για τον Αρμάντο. «Πριν από τρία χρόνια, ήταν σαφές ότι θα φτάσει στην κορυφή» υποστήριξε.

Το περιστέρι,που είναι ηλικίας πέντε ετών και πλησιάζει την «συνταξιοδότηση», λέγεται ότι έχει μια εξαιρετική αίσθηση κατεύθυνσης και αξιοθαύμαστη δύναμη στα φτερά του.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *