Αρχική / ---SLIDER / Τριήμερη αποχή συμβολαιογράφων – Κανένας πλειστηριασμός την Τετάρτη

Τριήμερη αποχή συμβολαιογράφων – Κανένας πλειστηριασμός την Τετάρτη

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

«Πριν στεγνώσει η μελάνη της περσινής ασφαλιστικής ”μεταρρύθμισης” της κυβέρνησης, που κατάφερε να προκαλέσει την σύσσωμη αντίδραση όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και όλων ανεξαιρέτως των επιστημονικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, η ίδια κυβέρνηση, σε συνεργασία αυτή την φορά με τους “θεσμούς” (προκειμένου να παρακάμψει τις αντιδράσεις) προβαίνει σε περαιτέρω επιδείνωση των διατάξεων της “μεταρρύθμισης” υπολογίζοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και επιβάλλοντας φόρους ακόμη και επί ανύπαρκτων εισοδημάτων», σημειώνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστηρίζει, με τη συγκεκριμένη επιλογή της η κυβέρνηση υποδηλώνει ότι η «μεταρρύθμιση» δεν στηρίζεται σε καμιά οικονομοτεχνική μελέτη και αναγνωρίζει την ορθότητα των επισημάνσεων και προειδοποιήσεων όλων των φορέων για μειωμένη εισπραξιμότητα, ενώ αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των επιλογών της στους πολίτες της χώρας και στην εθνική οικονομία.

Εκτιμά ακόμη ότι «η προωθούμενη επιδείνωση των πρόσφατων ασφαλιστικών και φορολογικών διατάξεων είναι δεδομένο ότι αγνοεί την ύπαρξη συνεπών και ειλικρινών φορολογουμένων, οι οποίοι εξωθούνται σε άμεση έξοδο από την εργασία τους, άλλως σε απόλυτη οικονομική καταστροφή».

Οι συμβολαιογράφοι κάνουν λόγο για νέες παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και της κυβέρνησης, στις οποίες, όπως αναφέρουν, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Καλούν την κυβέρνηση, «έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προωθήσει για ψήφιση την παραπάνω διάταξη, η οποία έχει απόλυτα δημευτικό χαρακτήρα στα εισοδήματα και στις περιουσίες των ειλικρινών και συνεπών φορολογικά ελευθέρων επαγγελματιών».

Στο πλαίσιο αυτό διαμηνύνουν ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανατροπή των προωθούμενων διατάξεων και εξαγγέλλουν την πραγματοποίηση της τριήμερης αποχής.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτός είναι ο 34χρονος που βίαζε και εκβίαζε 14χρονη!

Τα στοιχεία του 35χρονου Κρητικού, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *