Αρχική / ---SLIDER / Τσακαλώτος: «Δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού και των άλλων ΔΕΚΟ όσο είμαι υπουργός»

Τσακαλώτος: «Δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού και των άλλων ΔΕΚΟ όσο είμαι υπουργός»

Ο κύριος Τσακαλώτος παραδέχτηκε την προηγούμενη αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορεί στο μέλλον οι ΔΕΚΟ να ιδιωτικοποιηθούν και είπε χαρακτηριστικά:

«Εχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον ιδιωτικοποίηση. Αλλά όσο εγώ θα είμαι υπουργός δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού και των άλλων ΔΕΚΟ. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ την υπογραφή μας σε κάτι τέτοιο τώρα εάν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση και αποφασίσει ιδιωτικοποιήσεις θα πάρει και την ευθύνη».

Ο κύριος Τσακαλώτος μίλησε για πρώτη φορά και για την διαπραγμάτευση που έγινε όσον αφορά το υπέρ ταμείο το οποίο χαρακτήρισε ως συμβιβασμό : «Συμβιβασμός ήταν το ταμείο, μας δημιουργεί προβλήματα αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Θα μας βοηθήσει να αναδιαρθρώσουμε τις ΔΕΚΟ».

Ο κύριος Τσακαλώτος επιχείρησε να αποδομήσει και τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και ότι τα έσοδα είναι κατώτερα των στόχων που είχε βάλει κυβέρνηση αναφερόμενος στην είσπραξη του ΦΠΑ τους καλοκαιρινούς μήνες από δημοφιλή νησιά: «Πρωταθλητές στην αύξηση των φόρων αυτό το καλοκαίρι ήταν η Μυκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη . Ποιά άλλη κυβέρνηση το πέτυχε αυτό τα τελευταία 20 χρόνια;» διερωτήθηκε και υποστήριξε απευθυνόμενος στην ΝΔ: «Μένει λοιπόν στον αέρα η επιχειρηματολογία σας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και ότι πέφτουν έξω τα έσοδα».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *