Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις για 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια

Τσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις για 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία» σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» σχετικά με νέα μέτρα, τα εργασιακά αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητά το Βερολίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παράλογες και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου» τις αξιώσεις που βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μερίδα των δανειστών, αναφερόμενος εκτενώς στις συγκρουόμενες απόψεις του Δ.Ν.Τ. με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα για μία 10ετία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ένα 5% απομένει για να ολοκληρωθεί.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έκαναν πολλές ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να έρθουν τα προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι τα «αγκάθια» να κλείσουν με πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, υπερβαίνοντας τα τεχνικά κλιμάκια, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δε συζητά την επιβολή νέων μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας πως ο οδικός χάρτης είναι να κλείσει μέσα στον Ιανουάριο 2017 το αργότερο η β’ αξιολόγηση, η Ελλάδα να ενταχθεί στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και να ξεκινήσει ταυτόχρονα η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα του χρέους.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *