Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τσακίρης: 25.000 οι εκκρεμείς συντάξεις στον ΟΑΕΕ

Τσακίρης: 25.000 οι εκκρεμείς συντάξεις στον ΟΑΕΕ

Στις 25.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, Δημήτρη Τσακίρη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης είπε στο Σκάι ότι «μετά από τη δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικού (σ.σ. 12/5/2016), έχει αυξηθεί ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη. Η τάση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με την έκδοση προσωρινών συντάξεων, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, πριν από δύο μήνες».

Σαν έναν από τους βασικούς λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ο κ. Τσακίρης ανέφερε «τη μεγάλη μείωση του πλήθους των εργαζομένων στο Ταμείο, κατά τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, από τους 3.500 υπαλλήλους, έχουν μείνει πλέον 1.600.

Οι “δύσκολοι μήνες” είναι ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος, αφού οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν πολλές εισφορές, μιας και αυτοί τις καταβάλλουν τους “μονούς” μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο κλπ..

Για αυτό ζητήσαμε ένα “μαξιλάρι”, εννοώντας τα 350 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ από τον “κουμπαρά” των Ταμείων, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου».

Ακόμη ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι «οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ. λόγω των Χριστουγέννων), δηλαδή θα συνεχιστεί η τακτική που έχει ακολουθηθεί μετά το 2013 – οπότε επήλθε η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Τα χρέη των μικρομεσαίων προς το Ταμείο τους ανέρχονται σε 11,5 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2009 ανέρχονταν σε 4 δισ. ευρώ».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *