Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τσίπρας: Το ΔΝΤ να μας πει αν θέλει να μείνει ή να φύγει από την Ευρώπη

Τσίπρας: Το ΔΝΤ να μας πει αν θέλει να μείνει ή να φύγει από την Ευρώπη

Προφητεύετε ως νέος Νοστράδαμος εκλογές, κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός με τις προφητείες σας, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο νέο αίτημά του για κάλπες.

«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 2016 η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης τόνισε ο ίδιος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2017 και άσκησε σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία.

«Ο στόχος του πλεονάσματος 1,75% για το 2017 θα υπερκαλυφθεί. Θα αγγίξει το 2% Όχι μόνο δεν ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά ενεργοποιείται ο δότης, υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο και μάλιστα για 2η χρονιά. Εμείς μοιράζουμε χρήματα που έχουμε. Δεν κόβουμε έντοκα γραμμάτια για να δώσουμε χρήματα», είπε, υποστηρίζοντας:

«Είναι υποκριτικό από τη Νέα Δημοκρατία να γίνεται λόγος για την υπόθεση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Μέσα σε τέσσερα χρόνια πήγατε το χρέος από 110% στο 180%».

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε», για να συνεχίσει λέγοντας:

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής των προσφυγικών ροών. Τα νησιά αυτά είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης. Που κράτησε ψηλά τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «από τον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 300 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία και την εκπαίδευση».

«Η ανεργία επί των ημερών μας μειώθηκε από το 27 στο 23% και η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί», επεσήμανε, παράλληλα, ο πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την ανάκτηση της εργασίας και την αποτροπή του καταστροφικού φαινομένου της διαρροής εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό ως τον μεγαλύτερο εθνικό στόχο.

Ο ίδιος σημείωσε πως από το 2015 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας και επισήμάνε πως «καταφέραμε να διπλασιάσουμε το ποσό για την έρευνα και την καινοτομία, να συγκεντρώσουμε πόρους στο 1% ΑΕΠ».

«Για εμάς αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ξεπούλημα όσο-όσο, αλλά αναβάθμιση και αξιοποίησή της, με διαρκή έσοδα για το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε, στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός είπε πως «πρόθεσή μας είναι η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ετοιμάσουμε την έξοδο στις αγορές. Δεν αποδεχόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θέτουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών κεκτημένων».

Και συμπλήρωσε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποκτήσει το θάρρος της γνώμης του. Να πει αν θέλει να μείνει ή να φύγει από την Ευρώπη».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *