Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / «Βόμβα» Σόιμπλε: Μετά το Brexit η Ε.Ε δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

«Βόμβα» Σόιμπλε: Μετά το Brexit η Ε.Ε δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

H Ε.Ε δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πρόσθεσε δε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Το είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι ασχέτως με το πώς το δημοψήφισμα στη Βρετανίας καταλήξει, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε να ενεργούμε όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη» επισήμανε ο Σόιμπλε σε μια ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Φιρτ, στη νότια Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης πως«πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη στο να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη –όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία– δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

Σόιμπλε: Οι Βρετανοί θέλουν να βάλουν τα κλάματα – Ας το σκέφτονταν νωρίτερα

Σε μια επίδειξη κυνισμού, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στα συναισθήματα των Βρετανών. «Κάποιος θα μπορούσε να έχει την εντύπωση ότι οι Βρετανοί ένιωσαν (ένα αίσθημα) σα να θέλουν να βάλουν τα κλάματα, όμως αυτό δεν βοηθάει πλέον. Θα έπρεπε να το σκεφθούν νωρίτερα» είπε. Χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικό» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και έσπευσε να σημειώσει ότι στην παρούσα συγκυρία θα ήταν χάσιμο χρόνου εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούσαν μια τροποποίηση της συνθήκης της ΕΕ, στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από τους κόλπους της Ένωσης.

«Θα ήταν χάσιμο χρόνου να συζητήσουμε περί τροποποίησης της συνθήκης στην ΕΕ τώρα» τόνισε ο Σόιμπλε σε μια ομιλία που εκφώνησε σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην πόλη Κινζελσάου στη νότια Γερμανία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *