Αρχική / ---SLIDER / WSJ: Οι επενδυτές φοβούνται χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο

WSJ: Οι επενδυτές φοβούνται χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο

Οι επενδυτές πωλούν τα ελληνικά ομόλογα, φοβούμενοι ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τίτλους που λήγουν φέτος το καλοκαίρι, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H εφημερίδα αναφέρει ότι η απόδοση μέρους των ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο υπερδιπλασιάσθηκε τις τελευταίες ημέρες στο 15% από λιγότερο του 6% την περασμένη εβδομάδα και ότι αυτή η αύξηση αποτελεί μία ένδειξη ότι οι επενδυτές βλέπουν μία μεγαλύτερη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων, που αποτελούν και τον δείκτη αναφοράς, μειώθηκε σήμερα κατά 17 μονάδες βάσης στο 7,48%, μετά τη μεγάλη άνοδο των προηγούμενων ημερών.

Οι πωλήσεις ομολόγων ακολούθησαν την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έλλειψη σαφήνειας για τη θέση της Αμερικής στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου – Δείτε ποιους αφορά

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *