Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ξεκινά η δίκη για τα αίτια θάνατου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα

Ξεκινά η δίκη για τα αίτια θάνατου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα

Τις τυχόν ευθύνες του προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε σχέση με τα βασανιστήρια που υπέστη ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης θα αναζητήσει από σήμερα το δικαστικό Σώμα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων καθώς οι ανακρίσεις για το θέμα αυτό δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση, αναφέρει το Έθνος.

Στη σημερινή δίκη ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.

Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχτεί μία μόνο τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, σε υπόθεση άσχετη με αυτήν του θανάτου του φοιτητή. Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει αν ο φοιτητής ή οι φοιτητές που φέρεται να ευνοήθηκαν με παρέμβαση Μαρκογιαννάκη περιλαμβάνονται και στη λίστα των κατηγορουμένων φοιτητών της σχολής για την ίδια υπόθεση.

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *