Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ύμνοι Γιούνκερ για την Ελλάδα: “Ζήτω οι Έλληνες” – Ικανοποίηση για την εφαρμογή του προγράμματος

Ύμνοι Γιούνκερ για την Ελλάδα: “Ζήτω οι Έλληνες” – Ικανοποίηση για την εφαρμογή του προγράμματος

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο επικεφαλής της Κομισιόν αναφέρθηκε με ύμνους στην Ελλάδα, δηλώνοντας απολύτως ικανοποιημένος για την εφαρμογή του προγράμματος και την πορεία επιστροφής στην ανάπτυξη, όπως είπε.

 

Καλωσορίζοντάς τον ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο περσινό δραματικό καλοκαίρι για τη χώρα μας και τόνισε “την καθοριστική συμβολή του κ. Γιουνκέρ για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, που είχε ως συνέπεια τη διαφύλαξη της ενότητας της ευρωζώνης”.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit εκφράζοντας την ελπίδα η Μεγ. Βρετανία να αποφασίσει παραμονή και για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την ίδια την Βρετανία. “Εμείς οι Έλληνες πιστά και με την ετυμηγορία του λαού, επιλέξαμε την ευρωπαϊκή πορεία. Πόσω μάλλον η Μεγάλη Βρετανία (αυτό πρέπει να πράξει), η οποία έχει ένα πολύ πιο ευνοϊκό καθεστώς από άλλα κράτη. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι Ευρωπαίος, αλλά αυτό συνεπάγεται υποχρεώσεις για το κάθε κράτος” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι δυο πραγματικότητες που πάνε μαζί, γι’ αυτό μετήλθα όλων των μέσων που είχα στη διάθεσή μου για να αποφευχθεί αυτό που με πολύ ακαλαίσθητους τρόπους, τότε ονομαζόταν  Grexit” είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ άφησε αιχμές για το Βερολίνο και τους δορυφόρους του, κυρίως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επέμενε στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ποτέ δεν ακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν την απομάκρυνση της Ελλάδας από το  ευρώ και τελικά εμείς ήμασταν εκείνοι που νικήσαμε απέναντι σε εκείνους που δογματικά θεωρούσαν τον εαυτό τους ως κατόχους της μοναδικής ευρωπαϊκής λογικής και ευρωπαϊκού πνεύματος. Διότι θα ήταν απολύτως παράδοξο να φύγει η Ελλάδα από το υερώ, εμείς όμως νικήσαμε κ. Πρόεδρε και η Ελλάδα διανύει την απόσταση για επιστροφή στην ανάπτυξη και την ευημερά. Αυτή την Ελλάδα αγαπώ, που είναι πλήρως προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο “γιατί σε αυτή την προσπάθεια με στηρίξατε πολύ, με τα μηνυματά σας, ήταν πολύ σημαντικό για μένα ο πρώτος πολίτης της χώρας σας να είναι συνοδοιπόρος σε αυτό”.

Παράλληλα, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που είναι στην Ελλάδα σήμερα, γιατί -όπως είπε- “το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η δόση εκταμιεύεται και πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής και βασικό θέμα της συνάντησής μας θα είναι η μεταναστευτική κρίση”.

“Ζήτω οι Έλληνες” αναφώνησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στις θυσίες και τον πόνο που έχουν βιώσει οι πολίτες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. “Έχουν γίνει αρκετά μαθήματα και δεν μπορώ να κάνω εγώ μαθήματα στην Ελλάδα. Θα δω με την κυβένρηση τον τρόπο με τον οποίο οι προσπάθειες μπορούν να γίνουν πιο επικοιδομητικές” τόνισε και διαμήνυσε:

Είμαι απολύτως ικανοποιημένος με αυτό το οποίο πράττει η Ελλάδα, θαυμάζω το κουράγιο του ελληνικού λαού και κυρίως αυτών που είναι πιο φτωχοί από τους υπόλοιπους. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αγνοούν πλήρως τι περνούν όσοι χυμάζονται στην Ελλάδα σήμερα και πρέπει να πούμε, κ. Πρόεδρε, ότι αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν είναι ένα τίμημα που οφείλει να καταβάλει στις Βρυξέλλες, είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιιδιών μας.

 

“Και μετά υπάρχει και ένα μήνυμα ελπίδας” υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι εάν κάνουμε σήμερα σωστά αυτό που μας επιτάσσει η πραγματικότητα να πράξουμε, προσφέρουμε υπηρεσία στις επόμενες γενιές. Τόνισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να αποκτήσει την πραγματική εθνική ιδιοκητσία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σήμερα.

Παράλληλα, δήλωσε “μη αντικειμενικός με την Ελλάδα”, διευκρινίζοντας προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι αυτό που θέλει να πει είναι ότι αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δεν είμαι απολύτως αντικειμενικός όσον αφορά στην Ελλάδα. Αύριο οι εφημερίδες του Βορρά θα γράφουν ότι “ο Γιουνκέρ κάνει ό,τι του ζητούν οι Έλληνες”. Αυτό που εννοώ είναι ότι αγαπώ πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες και μου αρέσει να υποστηρίζω ότι από όλους τους πολιτικούς άνδρες στην ΕΕ, εγώ είμαι αυτός που γνωρίζει καλύτερα την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *