Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΥΠΟΙΚ: Δεν ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό

ΥΠΟΙΚ: Δεν ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό

Μετά τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, και το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε, με αφορμή έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι έχει τεθεί και πάλι θέμα «ανοίγματος του ασφαλιστικού». Μόνο που το υπουργείο Οικονομικών δίνει διαφορετική εκδοχή από τον υπουργό Εργασίας για το τι εννοούσε ο επικεφαλής του Eurogroup με τα μέτρα για το ασφαλιστικό, καθώς θεωρεί ότι εννοούσε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, ενώ σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο εννοούσε την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν φέτος από τη Βουλή.

Τι λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών

«Σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ σε έγγραφό του που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται να “επαναφέρει το ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup”, επισημαίνεται ότι:

  • Το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, “άνοιγμα του ασφαλιστικού” εκ νέου δεν υφίσταται.
  • Το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης. Ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.
  • Αυτό που αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντάισελμπλουμ».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *