Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Υπό την απειλή της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποιήσης 1 στους 4 Ευρωπαίους

Υπό την απειλή της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποιήσης 1 στους 4 Ευρωπαίους

Ενας στους τέσσερις ευρωπαίους απειλείται από τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποιήση γεγονός που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 122 εκατ. πολίτες.

Η ΕΕ απέχει παρασάγγας από τον στόχο της να μειώσει τον αριθμό των φτωχών μέχρι το 2020,  Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν μειωθεί οι φτωχοί στην Ευρώπη σε λιγότερους από 100.000, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του γερμανικού κόμματος Die Linde, Ζαμπίνε Τσίμερμαν.

Ενώ όμως το 2010 ανέρχονταν σε ποσοστό 23,8% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, το ποσοστό αυξήθηκε εν τω μεταξύ σε 24,4%. Σε απόλυτους αριθμούς απειλούνται 122 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες από τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση, δηλαδή ο ένας στους τέσσερις. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα και αξιολογήθηκαν από την αναπληρωτή κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Ζαμπίνε Τσίμερμαν.

Στο πλαίσιο αυτό και το Brexit αποτελεί «σαφές μήνυμα, ότι η ΕΕ πρέπει επιτέλους να κάνει μια πολιτική για τους φτωχούς ανθρώπους και να ενισχύσει την κοινωνική ασφάλεια», είπε η Ζ. Τσίμερμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Βερολίνο.

Οι κοινωνικές ανισότητες αυξήθηκαν σε πολλές χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα και την Ισπανία αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των φτωχών τα τελευταία χρόνια. Αιτία ήταν κυρίως η οικονομική κρίση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση της ανεργίας μετά το Brexit.

Ακόμα και στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση των απειλουμένων από τη φτώχεια των πολιτών. Το 2010 απειλούνταν από τη φτώχεια 16 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες και το 2014 έφτασαν τα 16,5 εκατομμύρια…

Δείτε ακόμα

Check Also

«Κλείδωσε» και ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα ο νέος κατώτατος μισθός! Όσα αποκάλυψε ο Χατζηδάκης

«Θα είναι μια σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό» προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *