Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Υποχωρεί η κυβέρνηση στα «κόκκινα» δάνεια -Τι θα ισχύει για την α΄ κατοικία

Υποχωρεί η κυβέρνηση στα «κόκκινα» δάνεια -Τι θα ισχύει για την α΄ κατοικία

Υποχώρησε η κυβέρνηση και στο θέμα της πώλησης σε funds των δανείων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των δανείων αυτών.

Ετσι, παίρνουν τον δρόμο για την πώληση δάνεια με εγγυήσεις ελληνικού δημοσίου που έχουν δοθεί σε ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), ΔΕΚΟ και σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εξυπηρετούμενα και τα οποία εξαιρέθηκαν από την πώληση σε funds, χωρίς μάλιστα ο νομοθέτης να έχει θέσει χρονικό περιορισμό αυτής της εξαίρεσης.

Εκτός από την πλήρη απελευθέρωση όλων των δανείων που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, το οικονομικό επιτελείο, προέβη και σε μερική απελευθέρωση των δανείων που εξαιρούνται από τις διαδικασίες πώλησης, δηλαδή, αυτών που συνδέονται με υποθήκη προσημείωση της πρώτης κατοικίας, με αντικειμενική αξία ύψους 140.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία προβλέπεται πως τα δάνεια που δεν θα μπορούν να πουληθούν έως τις 31/12/2017, δηλαδή που έχουν εγγύηση ή προσημείωση την πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ, θα επιτρέπεται πλέον η ανάθεση της διαχείρισής τους.

Στη νέα τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρεται πως μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Επίσης καταργείται η υποχρέωση της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλής.

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *