Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Υπογραφή σύμβασης για την δωρεάν μεταφορά με τα ΚΤΕΛ, των οικονομικά ευπαθών φοιτητών

Υπογραφή σύμβασης για την δωρεάν μεταφορά με τα ΚΤΕΛ, των οικονομικά ευπαθών φοιτητών

Την σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά των οικονομικά ευπαθών φοιτητών με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, συνυπέγραψαν σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης.

Πρόκειται για μια κοινωνική δράση που υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, με την επίβλεψη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, που σχεδίασε και ολοκλήρωσε για την δωρεάν μετακίνηση απόρων φοιτητών, που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν φοιτητές που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης και πληρούν τα κριτήρια του ΤΕΒΑ, με τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, για την δωρεάν μεταφορά των οικονομικά ευπαθών φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης, είχαν συνυπογράψει σχετικά συμφωνητικά, ο περιφερειάρχης με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού και τις διοικήσεις-εκπροσώπων και των άλλων ΚΤΕΛ του νησιού.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι 97, εκ των οποίων οι 73 είναι φοιτητές των σχολών του πανεπιστημίου Κρήτης και οι 24 του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Το 50% του κόστους των καρτών δωρεάν μετακίνησης απόρων φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *