Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ζητείται μια «πραγματική» δίκη για τη Λαγκάρντ- Πάνω από 150.000 υπογραφές

Ζητείται μια «πραγματική» δίκη για τη Λαγκάρντ- Πάνω από 150.000 υπογραφές

Μια «πραγματική» δίκη για την Κριστίν Λαγκάρντ ζητεί κείμενο που αναρτήθηκε στο change.org προ τριών ημερών, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 150.000 υπογραφές.

Το κείμενο υπογράφει ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και συνδικαλιστής, Julien Cristofoli, καυτηριάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε μεν ένοχη την επικεφαλής του ΔΝΤ για την υπόθεση Ταπί, αλλά δεν της επέβαλε ποινή.

Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στις 13 Μαΐου 2016, ένας 18χρονος άστεγος, ο οποίος μπήκε στην πόλη Φιζάκ για να κλέψει ρύζι και μακαρόνια από ανάγκη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών, χωρίς αναστολή. Στις 19 Δεκεμβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ εκρίθη ένοχη, χωρίς ποινή! Τι ντροπή για τη… δημοκρατία μας! Πρόκειται επομένως για ένα δικαστήριο εξαίρεσης, το οποίο μόλις επέβαλε μια ποινή που είναι άδικη και ακατανόητη ανάλογα με τη βαρύτητα των γεγονότων για τα οποία κατηγορείτο».

Το κείμενο απευθύνεται στον πρόεδρο της γαλλικής βουλής Κλοντ Μπορτολόν, στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, στον Φρανσουά Ολάντ και στον πρόεδρο της γαλλικής γερουσίας. Απαιτεί «ο νόμος να εφαρμοστεί για την κα Κριστίν Λαγκάρντ όπως εφαρμόζεται για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

«Η πρώην υπουργός Οικονομίας πρέπει να απαντήσει για τις πράξεις της μπροστά σε ένα κανονικό δικαστήριο και να υποστεί τις συνέπειες», προσθέτει το κείμενο, το οποίο ζητάει από τους πολίτες να το συνυπογράψουν.

Η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, στο οποίο συμμετέχουν 12 βουλευτές, έκρινε ένοχη χωρίς ποινή την κ. Λαγκάρντ, προκαλώντας σάλο στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έκρινα ακατανόητη την απόφαση «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Δείτε ακόμα

Check Also

Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους άνω των 60: Σήμερα Δευτέρα τα πρώτα – Δείτε αναλυτικά όλους τους λόγους απαλλαγής

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *