Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Αθώοι 11 πολίτες που σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων

Αθώοι 11 πολίτες που σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο 11 πολίτες που συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποιήσεις κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής κατά των διοδίων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κατηγορούμενοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α Αττικής, ήταν αντιμέτωποι με σωρεία κατηγοριών, όπως φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυσης κυκλοφορίας, προτροπής σε βία κ.α, που αφορούσαν στην συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία στον σταθμό διοδίων Αφιδνών οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος τους μετά από μήνυση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα διόδια.

Σημειώνεται δε ότι μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος κ.α. Ο υπουργός Μεταφορών κατέθεσε πως κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών δεν είδε καμία βίαιη πράξη ή προτροπή σε άσκηση βίας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως οι έντεκα πολίτες πράγματι μετείχαν στις κινητοποιήσεις ωστόσο ουδέποτε προέτρεψαν σε άσκηση βίας ή σε ενέργειες που θα προκαλούσαν φθορές .

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 11 πολίτες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *