Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Αλλαγή νομοθεσίας για τις δημοσκοπήσεις προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Αλλαγή νομοθεσίας για τις δημοσκοπήσεις προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομοθετικό πλαισίο που διέπει τις εταιρείες πολιτικών ερευνών και δημοσκοπήσεων επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους εκπροσώπους του ΣΕΔΕΑ ο Νίκος Παππάς.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς που έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης

Η επικείμενη ρύθμιση θα λειτουργεί σε διπλή κατεύθυνση: από τη μία να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπλάνησης της κοινής γνώμης και από την άλλη να ενισχυθεί η εμπεριστατωμένη έρευνα ως εργαλείο διαλόγου και άσκησης πολιτικής.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούσαν στην αυστηροποίηση των ελέγχων για τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις αλλά και στο ρόλο των ιντερνετικών ερευνών της κοινής γνώμης. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο της μελλοντικής αξιοποίησης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) ως δημόσιου φορέα παροχής χρήσιμων πληροφοριών και αξιόπιστης δειγματοληψίας προς τα πιστοποιημένα μέλη του ΣΕΔΕΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και πλέον αναμένονται εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής έρευνας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων από την πλευρά του, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση, δεσμεύτηκε να εκφράσει συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη άποψη με στόχο τη διασφάλιση των Αρχών της επιστήμης, της διαφάνειας και της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *