Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Απίστευτο φιάσκο της κυβέρνησης με τον Σφακιανάκη – Μετακινείται τελικά ως βοηθός επιτελάρχη

Απίστευτο φιάσκο της κυβέρνησης με τον Σφακιανάκη – Μετακινείται τελικά ως βοηθός επιτελάρχη

Δεν έχει προηγούμενο το απίστευτο φιάσκο της κυβέρνησης που φυσικά συμπαρασύρει και την Ελληνική Αστυνομία, με μπαράζ διαρροών και ανακοινώσεων, οι οποίες τελικά φτιάχνουν ένα τραγελαφικό παρασκήνιο.

Ανά δίωρο αλλάζουν τα δεδομένα για τον Μανώλη Σφακιανάκη και ενώ ξεκίνησε η ιστορία με την μετάθεσή του, τελικά το μεσημέρι αυτή η απόφαση φαίνεται πως ανακλήθηκε και πριν από λίγο από διαρροές στις Βρυξέλλες φαίνεται πως η μετάθεσή του ισχύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, η μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη δεν θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και τον διορίζουν τελικά σε μεγαλύτερη θέση ως βοηθός επιτελάρχη με αρμοδιότητα την άσκηση εποπτείας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να του “χρυσώσουν” το χάπι.

Γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμα ότι η μεταθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Επιχειρώντας να αμβλύνουν την αναδίπλωση, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν πως η ανακοίνωση ότι παγώνει η μετάθεσή του ήταν τυπική: «Από την στιγμή που ο κ.Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν αντίθετοι με την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη και μιλούσαν για λάθος χειρισμούς του κ. Τόσκα. Για αυτό το λόγο με διαρροές έγινε γνωστό πως τελικά δεν θα μετακινηθεί. Μετά από διαβουλεύσεις ωρών όμως, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν πως εάν παραμείνει στη θέση του ο κ. Σφακιανάκης δημιουργείται μείζον θέμα για την παραμονή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκα και έτσι βρέθηκε αυτή η λύση του βοηθού επιτελάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τόσκας είναι στενότατος φίλος και θεωρείται άνθρωπος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *