Αρχική / Uncategorized / Απαισιόδοξοι για το 2016 οι Αυστριακοί

Απαισιόδοξοι για το 2016 οι Αυστριακοί

Με απαισιοδοξία ξεκινούν τον καινούριο χρόνο στην πλειοψηφία τους οι Αυστριακοί.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, το 59% των πολιτών διακατέχεται από ανησυχία και επιφυλακτικότητα ενώ το ποσοστό των αισιόδοξων ανέρχεται στο 31%.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας λιγότερο αισιόδοξες εμφανίζονται οι γυναίκες, η γενιά των 60 και άνω, όπως επίσης χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις ενώ αντίθετα, αισιόδοξοι εμφανίζονται οι άνδρες οι νέοι και εκείνοι με υψηλότερη μόρφωση.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση οι αιτίες για τη διαμόρφωση της διάθεσης βρίσκονται στην προσωπική κατάσταση και στην γενική τοποθέτηση απέναντι στη ζωή.

Το ποσοστό των αισιόδοξων να μειώνεται μετά το 2009, από χρονιά σε χρονιά.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα 44 χρόνια κατά τα οποία διενεργείται η δημοσκόπηση, η διάθεση των Αυστριακών φέρεται να έχει φτάσει φέτος σχεδόν στο χαμηλότερο σημείο και μόνο το 1982 ήταν χειρότερη.

Στη φετινή δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες αναφέρουν ως κύριες αιτίες για την απαισιοδοξία τους τον προβληματισμό με την τρέχουσα προσφυγική κρίση σε ποσοστό 46%, τον φόβο από την τρομοκρατία (27%), την αρνητική κατάσταση της οικονομίας (21%) και τη δική τους μη ικανοποιητική προσωπική κατάσταση ως προς τη θέση εργασίας, σε ποσοστό 19%.

Δείτε ακόμα

Check Also

Είμαι μια γάτα Αγκύρας…

Από τους «πραγματικούς» δημοσιογράφους της παλιάς γενιάς και δάσκαλος της δημοσιογραφίας με χιλιάδες χιλιόμετρα που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *