Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Αρχές Μαρτίου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Αρχές Μαρτίου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «ναι» στο αίτημα της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, με δική του πρωτοβουλία.

Σύσκεψη αρχηγών αρχές Μαρτίου
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μπορεί να συγκληθεί μετά την κρίσιμη σύνοδο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση με την προσφυγική κρίση.
Ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά τη Σύνοδο ενδεχομένως να μην έχει νόημα, καθώς μπορεί να έχουν υπάρξει ήδη αποφάσεις και τετελεσμένα.
Ως εκ τούτου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προηγηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Συνόδου, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή εθνική γραμμή και να ισχυροποιηθεί η θέση της Ελλάδος απέναντι στους εταίρους και συνομιλητές της.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, αλλά ζήτησε η σύσκεψη να γίνει 2-3 ημέρες πριν τη Σύνοδο και όχι άμεσα, καθώς ο ίδιος θα έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμικούς και όχι μόνο, και θα έχει διαμορφώσει πληρέστερη εικόνα των θέσεων και των προθέσεων, την οποία και θα παρουσιάσει στο συμβούλιο των αρχηγών.

Αίτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών είχε υποβάλλει προ διημέρου στον πρόεδρο της δημοκρατίας και η Φώφη Γεννηματά.

Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει αύριο Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, και ο Βασίλης Λεβέντης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *