Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Βρετανία: Πτώση για έκτη συνεχή ημέρα στις τιμές του πετρελαίου

Βρετανία: Πτώση για έκτη συνεχή ημέρα στις τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά, για έκτη συνεχή ημέρα, κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, που αποτυπώνεται στη νέα υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών, να επισκιάζει τις προοπτικές για τη φετινή ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν νωρίτερα πτώση 63 σεντς στα 32,92 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες κατά 48 σεντς στα 32,68 δολάρια.

Οι αναλυτές υποδεικνύουν την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, όπου το γιουάν έχει υποχωρήσει ενώ οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ανεστάλησαν δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ως βασικούς λόγους για τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Η αμερικανική χρηματοοικονομική υπηρεσία Morgan Stanley, εκτίμησε ότι είναι δυνατόν οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 20 δολαρίων, ιδιαίτερα εάν το δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω έναντι άλλων νομισμάτων. «Και μόνο μια υποτίμηση του κινεζικού γιουάν κατά 15% θα μπορούσε να στείλει το πετρέλαιο στο επίπεδο των 20 δολαρίων», ανέφερε η τράπεζα.

Nα σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου, τις τελευταίες ημέρες, κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 12 ετών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *