Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Γεννηματά: Αφήνω την προεδρία για ένα ενιαίο κεντρώο μέτωπο

Γεννηματά: Αφήνω την προεδρία για ένα ενιαίο κεντρώο μέτωπο

Την πρόταση για συνέδριο της κεντροαριστεράς που θα οδηγήσει στη συμπόρευση κομμάτων και κινήσεων του χώρου με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας- με τη διατήρηση όμως της ανεξαρτησίας των κομμάτων που θα μετέχουν σε αυτή, επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο Mega τόνισε πως αν και θα είναι υποψηφία για επικεφαλής αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα μπορούσε να κάνει πίσω και πρόσθεσε: «Δεν διστάζω όμως να πω ότι για να υπάρξει αυτό το άνοιγμα για να πετύχουμε την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς. Πρέπει να πάμε σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη για να συμφωνήσουμε σε ένα νέο σχέδιο, σε ένα νέο πλαίσιο για την Ελλάδα, στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτά είναι που πρέπει να συνδέσουν τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας».

Διαχωρίζοντας πλήρως τη στάση του ΠΑΣΟΚ από εκείνη τη Νέας Δημοκρατίας είπε πως η Δεξιά είναι πάντα Δεξιά όποιος κι αν είναι ο αρχηγός της και πρόσθεσε πως η συνεργασία των δύο κομμάτων έγινε μόνο και μόνο για εθνικούς λόγους.

Αναφερόμενη στο θέμα της διαγραφή του κ. Γρηγοράκου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γεννηματά τον κάλεσε να αναλογιστεί την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο κ. Γρηγοράκος απομακρύνθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί με τις δηλώσεις του, τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας και συκοφάντησε συναδέλφους του και αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω. Αυτό δεν χρειάζεται συνεννόηση με κανέναν άλλο υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορείς να τις πάρεις συλλογικά».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, η κ. Γεννημάτα αποκάλυψε πως αντίστοιχες έρευνες πριν την εκλογή Μητσοτάκη έδιναν τη ΝΔ μπροστά καθώς είναι διάχυτη η απογοήτευση από τις πολιτικές που εφαρμόζει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *