Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Δέσμευσαν τους λογαριασμούς των πρώτων 24 καταθετών της λίστας UBS

Δέσμευσαν τους λογαριασμούς των πρώτων 24 καταθετών της λίστας UBS

Τους λογαριασμούς των πρώτων 24 καταθετών της λίστας UBS, δέσμευσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι ακολουθούν πλέον την σκληρή γραμμή της κλήτευσης των προσώπων αυτών ως υπόπτων για την τέλεση κακουργήματος και όχι ως απλών μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, είναι ειλημμένη απόφαση να δεσμεύονται πλέον όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία των καταθετών, ακίνητα , λογαριασμοί, αξιόγραφα κλπ.

Οι κλήσεις αυτές των εισαγγελέων Δραγάτση, Τουλουπάκη κ.α αφορούν τόσο την αποκαλούμενη “λίστα χαρτοφυλακίων” (περιλαμβάνει καταθέτες που αγόρασαν ομόλογα αλλοδαπού δημοσίου, κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας- και με εντολή τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό) όσο και τη λίστα Μπόργιανς (UBS) με στόχο των να πληρώσουν τα οφειλόμενα σε φόρους και πρόστιμα όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τις ποινικές εμπλοκές.

Για το λόγο αυτό ταυτόχρονα με την εμφάνισή τους ενώπιον των εισαγγελέων -για ορισμένους από τους ελεγχόμενους- κινείται παράλληλα και η “σκληρή” διαδικασία της δέσμευσης κάθε περιουσιακού τους στοιχείου.

Νέος «Τειρεσίας» για όσους χρωστούν στην εφορία – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Μόνον στην περίπτωση που πληρώσουν τα οφειλόμενα, οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν πάραυτα την άρση της δέσμευσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο ελεγχόμενος, είτε πρέπει να πείσει ότι τα χρήματά του είναι καθόλα νόμιμα είτε φέρει τον κίνδυνο να πληρώσει περισσότερα και να βρεθεί αντιμέτωπος και με ποινικές εμπλοκές, πλην της “ασφυκτικής” της δέσμευσης της περιουσίας του και των λογαριασμών του.

Δεσμεύουν όλους τους λογαριασμούς των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών της UBS

Στη λίστα Ρηνανίας, οι ελεγχόμενοι έχουν καταθέσεις που ξεκινούν από 1,5 εκ. ευρώ και φθάνουν ως τα 12, ενώ στη λίστα των χαρτοφυλακίων τα ποσά είναι πολύ μεγάλα. Οι κλήσεις πλέον φεύγουν ανά 100 κάθε μέρα και τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν, αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκ. ευρώ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *