Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Εμμονή του ΔΝΤ στη γραμμή Τόμσεν – Θέλουν μέτρα 8 δισ. ευρώ

Εμμονή του ΔΝΤ στη γραμμή Τόμσεν – Θέλουν μέτρα 8 δισ. ευρώ

Επιμένει στη γραμμή του Πολ Τόμσεν η διοίκηση του ΔΝΤ, ζητώντας μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, αν και βλέπει «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις.
Κατά την τακτική ενημέρωση του εκπρόσωπου του Ταμείου, ο Τζέρι Ράις επεσήμανε ότι οι «απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους», οι οποίοι όπως είπε είναι πολύ φιλόδοξοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζέρι Ράις επεσήμανε πως κατά το ΔΝΤ υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων. Με αυτή την αποστροφή του λόγου του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ του ΔΝΤ, των Ευρωπαίων και της Ελλάδας όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Επί της ουσίας, οι δηλώσεις Ράις έρχονται σε συνέχεια του άρθρου του Πολ Τομσεν, ο οποίος είχε πρώτος ξεκινήσει την εν λόγω συζήτηση.

Αυτός είναι ο λόγος, πρόσεθεσε, που υποστηρίζουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι μικρότερες αν υπάρξει μεγαλύτερη ανακούφιση χρέους, όπως λέμε πάντα.

«Σε αυτό το σημείο είναι οι συζητήσεις. Ευρωπαίοι και Ελληνες πρέπει να φτάσουν σε μια συμφωνία για αυτά τα δυο σκέλη», είπε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχαν χθες οι Θεσμοί με τη συμμετοχή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τομσεν. Όπως είπε, έγινε πρόοδος στις συζητήσεις και περιμένουμε γρήγορη επιστροφή των επικεφαλής. Δεν έχω ημερομηνία αλλά αναμένω να είναι γρήγορη», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει καθυστερήσει και το ΔΝΤ «ασπάζεται την άποψη της κυβέρνησης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *