Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / “Η Ελλάδα θέτει εαυτόν εκτός Σέγκεν εάν δεν συνεργασθεί για τα σύνορα”

“Η Ελλάδα θέτει εαυτόν εκτός Σέγκεν εάν δεν συνεργασθεί για τα σύνορα”

Με νέες προκλητικές ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ απειλεί την χώρα μας με έξοδο από την Σέγκεν.

«Εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί την συνεργασία της ΕΕ για τη φύλαξη των συνόρων της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Σέγκεν», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, για το «πως θα πεισθούν οι ελληνικές αρχές να συνεργασθούν με την Ένωση για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων».

«Στόχος μας είναι να δράσουμε από κοινού με τις ελληνικές αρχές» απάντησε ο κ. Φερχοφστάτ και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι τραγική. Δεν έγινε καμία αλλαγή, στην καταγραφή των προσφύγων. Είναι επομένως σαφές ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο αντιμετώπισης. Θεωρώ ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποδεχθούν τη συνεργασία. Εάν δεν την αποδεχθούν θέτουν από μόνες τους εαυτόν, εκτός Σέγκεν. Αυτό είναι σαφές. Θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι κοινά σύνορα και επομένως κοινής ευθύνης. Δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα εθνικής κυριαρχίας. Όχι. Είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Ανήκει στην ΕΕ να διαχειρισθεί τα εξωτερικά της σύνορα» υπογράμμισε.

Ο κ. Φερχοφτάντ ζητά επίσης να μη δοθούν τα 3δις ευρώ στην Τουρκία για να τα διαχειρισθεί ο Ερντογάν «χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τι τα κάνει» ως είπε, αλλά «να τα διαχειρισθούμε διαφορετικά».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *