Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Η επανάσταση της γραβάτας ξεκίνησε -Δικηγόροι κατά κυβέρνησης: «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» [εικόνες]

Η επανάσταση της γραβάτας ξεκίνησε -Δικηγόροι κατά κυβέρνησης: «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» [εικόνες]

Η… επανάσταση της γραβάτας, που τόσο συζητήθηκε στην κοινή συγκέντρωση των νέων επιστημόνων στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα.

Έξω από τη Βουλή, αρκετοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, κρέμασαν σε ένα δέντρο τις γραβάτες τους, προκαλώντας αίσθηση με μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

«Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», αλλά και πολλά άλλα παρόμοια βροντοφώναξαν σήμερα ξανά οι δικηγόροι κρατώντας στα χέρια τους τις γραβάτες τους, μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς, στη δεύτερη μεγάλη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

«Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στο υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους δικηγόρους.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν στη Βουλή, όπου βρέθηκαν σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *