Αρχική / Uncategorized / Καύσωνα και σήμερα Δευτέρα! Διαβάστε τι καιρό θα κάνει

Καύσωνα και σήμερα Δευτέρα! Διαβάστε τι καιρό θα κάνει

Εντυπωσιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί από αύριο Δευτέρα.

Οι μετεωρολόγοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο ήδη «ανεβασμένος» υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 31 βαθμούς Κελσίου, τιμές που σε κάθε περίπτωση δεν είναι φυσιολογικές για την εποχή.

Το κλίμα από τη Δευτέρα στη χώρα θα είναι άκρως καλοκαιρινό καθώς σύμφωνα με τις επίσημες προγνώσεις η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά :

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ελάχιστες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κι εδώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, ιδίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο όμως η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς σε ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς εντάσεων 2 με 3 μποφόρ, μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 13 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Τέλος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι ελάχιστες τιμές θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πυκνότερες, ενώ και πάλι θα έχουμε την εμφάνιση σκόνης κυρίως στα Δυτικά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *