Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μπαλτάς: Παρεξήγηση που μας εξέθεσε όλους το ζήτημα με τον Φαμπρ

Μπαλτάς: Παρεξήγηση που μας εξέθεσε όλους το ζήτημα με τον Φαμπρ

Σε μία «μεγάλη παρεξήγηση, που μας εξέθεσε όλους» απέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς το ζήτημα με τον Γιαν Φαμπρ και την παραίτησή του από το Ελληνικό Φεστιβάλ.

«Κατά τη γνώμη μου υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση, που μας εξέθεσε όλους. Και εμάς ως Υπουργείο και ενδεχομένως αυτούς που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις. Καταλαβαίνω το πρόβλημα τους, καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η παρεξήγηση. Προφανώς και οι καλλιτέχνες είχαν τα δίκια τους, αλλά μπορούσαν να περιμένουν μια εβδομάδα για να δοθούν οι κατάλληλες διευκρινίσεις» δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναγνώρισε πως το υπουργείο καθυστέρησε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις ελληνικές παραγωγές, οι οποίες δεν θα αποκλείονταν από το Φεστιβάλ, αλλά θα επιλέγονταν από τους θεσμικούς παράγοντες του Φεστιβάλ και όχι από τον Φαμπρ, γιατί -όπως ανέφερε- δεν είχε τον χρόνο για να εξοικειωθεί με το ελληνικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Υποστήριξε, επίσης, πως το σχέδιο του Φαμπρ για το Ελληνικό Φεστιβάλ είχε αρχή, μέση και τέλος με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την επιλογή του Βέλγου καλλιτέχνη λέγοντας ότι ήρθε ως εθελοντής γνωρίζοντας τα προβλήματα της Ελλάδας, με ετήσια αμοιβή μόλις 20.000 ευρώ.

«Η ονομασία του Φεστιβάλ είναι Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» είπε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη μετονομασία του σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. «Είναι πάντοτε διεθνές και σε συνάφεια με τον έξω κόσμο. Ο Φαμπρ ήρθε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να παραγάγει εξωστρέφεια» πρόσθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά φέτος το καλοκαίρι. «Θα γίνει λίγο διαφορετικό από ότι το περιμέναμε, ενδεχομένως λίγο χειρότερο, αλλά θα γίνει. Αύριο θα έχουμε τις ανακοινώσεις από το ΔΣ και για το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *