Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Μ. Σαπέν: Η ελάφρυνση του χρέους είναι δέσμευσή μας και πρέπει να την τηρήσουμε

Μ. Σαπέν: Η ελάφρυνση του χρέους είναι δέσμευσή μας και πρέπει να την τηρήσουμε

ετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα, όσο και την ευρωζώνη θα είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να αντιμετωπιστεί γρήγορα το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι τα μέλη της ευρωζώνης από κοινού δεσμεύτηκαν έναντι της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους, οπότε το θέμα αυτό θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό για την γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας.

«Τον Ιούλιο, την πιο σπουδαία τεταμένη και δύσκολη στιγμή, αποφασίσαμε, από κοινού τα μέλη της Ευρωζώνης, η Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν και ποιο αντιστάθμισμα θα δοθεί στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτού του αντισταθμίσματος δεσμευτήκαμε για ελάφρυνση του χρέους. Επομένως, το θέμα αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και επαναλαμβάνω, είναι μια δέσμευση που αναλάβαμε από τη μεριά μας πρέπει να την τηρήσουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προβαίνει σε απολογισμό του πρώτου έτους του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, αφήνοντας παράλληλα για τον Έλληνα πρωθυπουργό μια πόρτα ανοικτή για διαπραγματεύσεις.

«Το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν τη χρονιά διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και της παράταξής του, είναι η επιβεβαίωση της προσωπικότητάς του, ιδίως σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η προθυμία του να έχει διάρκεια το αποτύπωμα των ενεργειών του» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Αυτό που με εντυπωσίασε είναι οι δηλώσεις του με τις οποίες έδειξε ότι δεν ήθελε να παραμείνει στην εξουσία για λίγους μήνες, αλλά για ένα χρονικό διάστημα επαρκές για την πλήρη αναμόρφωση της Ελλάδας, επιτρέποντάς της να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Νομίζω ότι από αυτήν την άποψη η φετινή χρονιά ήταν θετική ακόμη και αν δεν μου επιτρέπεται, βέβαια, να υπεισέλθω σε συζητήσεις αναφορικά με την ελληνική εσωτερική πολιτική, την οποία σέβομαι» συμπλήρωσε ο Μισέλ Σαπέν .

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των εν λόγω χωρών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *