Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ντάισελμπλουμ: Καθήκον μου η αποτροπή μιας νέας ελληνικής κρίσης

Ντάισελμπλουμ: Καθήκον μου η αποτροπή μιας νέας ελληνικής κρίσης

«Καθήκον μου είναι να αποτρέψω μία νέα ελληνική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε Eπιτροπή του ολλανδικού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με Ολλανδούς δημοσιογράφους, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για την ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, την οποία διέρρευσαν τα WikiLeaks, όπως δημοσιεύσει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του.

Η τοποθέτηση Ντάισελμπλουμ έρχεται τη στιγμή που Αθήνα και Θεσμοί δυσκολεύονται να βρουν τη «χρυσή τομή» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα φαίνεται να παραμένουν οι διαφωνίες και ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο τρίτο Μνημόνιο την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με τους Ευρωπαίους ωστόσο να παραμένουν ιδιαίτερα διστακτικοί. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη συζήτηση Τόμσεν-Βελκουλέσκου, το Ταμείο εκτιμά ότι ο στόχος για πρωτοτενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών δεν είναι επιτεύξιμος και θα πρέπει να μειωθεί ιδανικά στο 1,5% ή τουλάχιστον στο 2,5% του ΑΕΠ.

Στόχος της Αθήνας αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι να καταλήξει σε δύο διαφορετικά κείμενα με τους Θεσμούς έως το βράδυ της Κυριακής, ένα με τους Ευρωπαίους και ένα ξεχωριστό με το ΔΝΤ, όπου θα αποτυπώνονται οι διαφωνίες των δύο πλευρών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *