Αρχική / Uncategorized / Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: Εχουν γίνει βήματα, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: Εχουν γίνει βήματα, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Περισσότερη δουλειά από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup.

«Συζητήσαμε την πορεία του προγράμματος στην Ελλάδα. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και καλύφθηκε πολύ έδαφος. Ωστόσο χρειάζεται δουλειά σε αρκετά επίπεδα προκειμένου να φτάσουμε σε staff level agreement», τόνισε, καλώντας την Αθήνα και θεσμούς να συνεχίσουν, «ώστε να υπάρξει συμφωνία για το συνταξιοδοτικό και για το Ταμείο των Ιδιωτικοποίησεων»

«Σημειώνεται πρόοδος στην Ελλάδα, έχουν γίνει βήματα, χρειάζεται ακόμα δουλειά», προσέθεσε.

Στο επίκεντρο του Eurogroup βρέθηκε και η Πορτογαλία, στης οποίας τον προυπολογισμό υπήρξαν αποκλείσεις από τους στόχους και έγιναν διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο να πάρει επιπλέον μέτρα η κυβέρνηση.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της διαφάνειας και συμφωνήθηκε να δημοσιοποιείται πληρέστερο κείμενο με την ατζέντα πριν τις συναντήσεις αλλά και τα συμπεράσματα εκ των υστέρων, ενώ θα δημοσιοποιούνται και ορισμένα έγγραφα.

Πηγή: Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: Εχουν γίνει βήματα, χρειάζεται ακόμα δουλειά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/250617/ntaiselmploym-meta-eurogroup-ehoyn-ginei-vimata-hreiazetai-akoma-doyleia#ixzz3zvgfTQce

Δείτε ακόμα

Check Also

Είμαι μια γάτα Αγκύρας…

Από τους «πραγματικούς» δημοσιογράφους της παλιάς γενιάς και δάσκαλος της δημοσιογραφίας με χιλιάδες χιλιόμετρα που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *