Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα τη Δευτέρα

Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα τη Δευτέρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, δήλωσε ότι επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα τη Δευτέρα.
«Ο Ολάντ λέει ότι θέλει τη Δευτέρα συμφωνία για την Ελλάδα», αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές στο Twitter.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη άλλη μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει το Euro Working Group, στο οποίο  στρέφονται τα βλέμματα κυβέρνησης και θεσμών, καθώς η έκβασή του ενδέχεται να κρίνει αρκετά για το έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.
Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και θα μετέχουν στελέχη των θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας αναμένεται να τεθούν τόσο η αρχιτεκτονική, όσο και η νομική μορφή του πακέτου των «προληπτικών μέτρων» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, για το οποίο το ΔΝΤ επιμένει να συμπεριληφθεί στο ελληνικό πρόγραμμα ως «εχέγγυο» για την περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018.
Εν συνεχεία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για την επανάληψη των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων και τη διευθέτηση των λεπτομερειών για τα «προληπτικά μέτρα».
Στόχος θα είναι η έκδοση ενός staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο), η οποία θα λάβει την πολιτική έγκριση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημαίνοντας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *