Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία – 675 εκατ. δολάρια θα πάρει ο μεγάλος νικητής

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία – 675 εκατ. δολάρια θα πάρει ο μεγάλος νικητής

Το ποσό των 675 εκατομμυρίων δολαρίων θα μοιράσει το Σάββατο —εφόσον υπάρξει νικητής— το τυχερό παιχνίδι Powerball στις ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο τζακ ποτ όλων των εποχών.

Το Powerball είναι μια λοταρία, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Πόρτο Ρίκο και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Το τζακ ποτ είχε ήδη φτάσει στα 500 εκατομμύρια δολάρια πριν από την κλήρωση της Τετάρτης, όμως για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε κανείς τυχερός.

Τον Μάρτιο του 2012 ένα άλλο τυχερό παιχνίδι, το Mega Millions, μοίρασε 656 εκατομμύρια δολάρια σε μια κλήρωση. Την εποχή εκείνη είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο τζακ ποτ παγκοσμίως. Τότε, είχαν βρεθεί τρεις τυχεροί που έλαβαν ο καθένας περίπου 218 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε έναν νικητή δόθηκε από το Powerball στις 18 Μαΐου 2013, όταν η Γκλόρια Μακένζι, μια συνταξιούχος 84 ετών από την Τάμπα της Φλόριντας, κέρδισε 590,5 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι νικητές του Powerball μπορούν είτε να εισπράξουν άμεσα τα κέρδη τους είτε να τα επενδύσουν και να λάβουν το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών. Τα 675 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό που θα λάμβανε ένας τυχερός εάν επέλεγε να εισπράττει τα κέρδη του σε ετήσιες δόσεις. Στην περίπτωση που προτιμήσει να εισπράξει άμεσα τα χρήματα, θα πάρει “μόνο” 413 εκατομμύρια.

Το περίφημο χριστουγεννιάτικο λαχείο της Ισπανίας, το Sorteo Extraordinario de Navidad, έχει προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως το σύστημά του είναι διαφορετικό καθώς μοιράζει τα χρήματα σε πολλούς τυχερούς.

Στις ΗΠΑ, μετά την καταβολή των φόρων, οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών λαμβάνουν περίπου το μισό από το ποσό που έχουν επισήμως κερδίσει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *