Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Το Ποτάμι «φλερτάρει» ανοιχτά με Κυριάκο

Το Ποτάμι «φλερτάρει» ανοιχτά με Κυριάκο

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η «ανασυγκρότηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι ξεκινά να «φλερτάρει» με τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν προκύπτει ούτε από κύκλους, ούτε από… τετράγωνα, αλλά από την επίσημη ανακοίνωση του κινήματος, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Βουλή, με αφορμή τη «τα νέα πολιτικά δεδομένα που προκύπτουν από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαλόγου, οι επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής του κινήματος και φυσικά οι βουλευτές χαρακτηρίζουν, ουσιαστικά, ως προοδευτικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να «αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο».

Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι, σύμφωνα με το Ποτάμι, το εξής: «Τα στελέχη του Ποταμιού συμφώνησαν ότι η εκλογή Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία για τη ΝΔ να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο, κάτι βεβαίως που δεν έκανε τα χρόνια που κυβερνούσε».

Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα του Ποταμιού προς την… αγκαλιά του Κυριάκου, καθώς είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο sms του Γρηγόρη Ψαριανού. «Συγχαρητήρια, έσκισες κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και σε μέγιστες και πλείστες αντιξοότητες…πανταχόθεν… και κέρδισα και εγώ όλα τα στοιχήματα…!», ήταν το μήνυμα που έλαβε στο προσωπικό του τηλέφωνό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το «τιτίβισμα» της πρώην, πλέον, βουλευτή του Ποταμιού (και εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη), Αντιγόνης Λυμπεράκη, η οποία έγραψε: «Η νίκη του Κυριάκου είναι νίκη για όλους τους μεταρρυθμιστές- όπου και αν βρίσκονται».

Μανώλης Καλουδάς

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *