Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Το υπερχρεωμένο Δημόσιο αναλαμβάνει και το υπερχρεωμένο Μέγαρο Μουσικής!

Το υπερχρεωμένο Δημόσιο αναλαμβάνει και το υπερχρεωμένο Μέγαρο Μουσικής!

Μια τροπολογία με την οποία το υπερχρεωμένο ελληνικό δημόσιο παίρνει στην πλάτη του και το υπερχρεωμένο Μέγαρο Μουσικής με την λογική της οικονομικής βιωσιμότητάς του, κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τμ , όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφοράς υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.

Σε αντάλλαγμα, το ενδεκαμελές ΔΣ θα ορίζεται όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο – 6 μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και τρία μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Φίλων της Μουσικής», στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις οι μεγάλες αίθουσες και έως πέντε οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής

. Στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο περιλαμβάνεται ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε για το Μέγαρο Μουσικής.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *