Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Έτσι θα είναι από σήμερα όλα τα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα (ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έτσι θα είναι από σήμερα όλα τα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα (ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

To 65% των πακέτων τσιγάρων στην Ελλάδα από τις 20 Μαϊου θα καλύπτονται με σοκαριστικές φωτογραφίες και λετικές προειδοποιήσεις στα πλαίσια εναρμόνισης με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Η οδηγία της Ε.Ε. στοχεύοντας ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να μην ξεκινήσουν ποτέ το κάπνισμα, και λειτουργώντας την ίδια ώρα αποτρεπτικά για τους καπνιστές, εισάγει στοιχεία και φωτογραφίες πάνω στα πακέτα τσιγάρα που θα “σοκάρουν” και θα τα κάνουν λιγότερο ελκυστικά.

Έχρωμες φωτογραφίες που θα καλύπτουν το 65% της επιφάνειας του πακέτου και τα προειδοποιητικά μηνύματα υγείας που θα τις συνοδεύουν. Το μήνυμα ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, καταστρέφει τους πνεύμονες, προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια, στένωση και απόφραξη των αρτηριών και αρκετά άλλα, δεν θα αποτελεί απλά μια λεκτική προειδοποίηση, την οποία οι περισσότεροι ίσως προσπερνούν ή δεν της δίνουν σημασία. Θα συνοδεύεται με φωτογραφίες, ιδιαίτερα σοκαριστικές, τις οποίες κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει.

Στην Ελλάδα αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Μάη, καθώς πιο πριν εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες τις Ευρώπης.

Δίνεται η ευχέρεια στα κράτη-μέλη να επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μέχρι τις 20 Μαΐου του 2017 ηλεκτρονικά τσιγάρα και περιέκτες επαναπλήρωσης που παράγονται ή τίθενται σε ελεύθερη κυκλοφορία, πριν από τις 20 Νοεμβρίου 2016. Με τη νέα Οδηγία, η περιεκτικότητα ανά τσιγάρο σε πίσσα έχει καθοριστεί σε 10mg, νικοτίνη 1mg και μονοξείδιο του άνθρακα 10mg.

Επίσης, απαγορεύονται τα προϊόντα καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα/ γεύσεις, όπως φρούτων ή σοκολάτας. Επίσης, πρόσθετα που θεωρείται ότι δίνουν ενέργεια και ζωτικότητα (π.χ. καφεΐνη και ταυρίνη) ή δημιουργούν την εντύπωση ότι τα προϊόντα έχουν οφέλη για την υγεία (π.χ. βιταμίνες). Δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση αρωματικών ουσιών στα φίλτρα, στα τσιγαρόχαρτα ή στις συσκευασίες, και δεν επιτρέπεται η διάθεση στην αγορά προϊόντων καπνού με αυξημένη τοξικότητα ή εθιστικότητα.

Δείτε παρακάτω τι εικόνες θα βρίσκονται πάνω στα τσιγάρα

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *