Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Για ανασχηματισμό ακόμα και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ μιλά η Γεροβασίλη

Για ανασχηματισμό ακόμα και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ μιλά η Γεροβασίλη

Το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού δεν απέκλεισε, μιλώντας στον Alpha, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί -ξεκάθαρα- ότι το κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να διευρυνθεί και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κυρία Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα, που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές».

Αν και δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε πως τυχόν ανασχηματισμός θα ήταν δύσκολος με κόμματα της αντιπολίτευσης. «Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση, υποστήριξε πως «τα δύσκολα τελείωσαν», προβλέποντας πως το κλίμα θα αλλάξει από το δεύτερο εξάμηνο και μετά. Χαρακτήρισε, δε, «εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθούν του χρόνου οι στόχοι, με δεδομένα τα φετινά αποτελέσματα».

«Με την πολιτική που ακολουθείται μπορούμε να πούμε ότι σε τρία χρόνια μπορούμε να βγούμε από τη δίνη των μνημονίων» συμπλήρωσε.

«Το νομοσχέδιο που θα έρθει είναι μέρος της παλαιάς συμφωνίας. Έχουμε ήδη ψηφίσει το φορολογικό-ασφαλιστικό, που είναι τα 2/3 των προαπαιτούμενων» επισήμανε, ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας: «Θα συμφωνήσω ότι η φορολογική ικανότητα σε πολλούς συμπολίτες μας έχει εξαντληθεί και σε πολλούς τείνει να εξαντληθεί. Από τη συμφωνία του καλοκαιριού έχουμε δύσκολα βήματα, αλλά τα δύσκολα τελείωσαν, είναι το μήνυμα προς τους συμπολίτες μας. Τελείωσε το τι ακριβώς μέλλει να συμβεί».

«Αντίθετα με ό,τι ακούγεται, το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν είναι φορο-καταιγίδα» υποστήριξε. «Θα έχουν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν αργότερα. Πολλές ομάδες, αυτές που πρέπει, θα έχουν ελάφρυνση. Ανάκαμψη με την κοινωνία όρθια. Γι’ αυτό και συζητάμε πέντε μήνες ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Τα βάρη να περάσουν σε αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν».

Παράλληλα, απαντώντας για το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε πως «δεν πανηγυρίσαμε. Δεν πανηγυρίζει κανείς, γιατί έχουμε φέρει και έχουν ψηφιστεί αυτά που περιγράφουμε. Από την άλλη, σε μία κατεστραμμένη οικονομία και ένα κράτος με πολλά προβλήματα, φτάνουμε σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε την αντιστροφή».

Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Μνημονίου δεν θα χρειαστεί εφαρμογή του «κόφτη».

«Μπορούμε στα επόμενα χρόνια, μέχρι την τελική μέτρηση του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2019, να φτάσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα» υπογράμμισε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *