Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / «Γκρεμίζονται» οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με δημοσκόπηση

«Γκρεμίζονται» οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το ποσοστό των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που μοιράζονται την εξουσία με τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ, έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 24 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενδεχόμενες νέες συμμαχίες μετά τις επόμενες εκλογές.

Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δεχθεί πλήγμα τους τελευταίους έξι μήνες από διαρροές προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), λόγω της μεταναστευτικής κρίσης. Η δημοτικότητα της Μέρκελ, ωστόσο, της καγκελαρίου της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία δέκα χρόνια,είναι ένα «μαξιλάρι» για τη συντηρητική ένωσή της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, το ποσοστό του SPDμειώνεται κατά δύο μονάδες, στο 19%. Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα άνω των 20 χρόνων που το ποσοστό του κόμματος πέφτει κάτω από το 20% σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου. Το ποσοστό του SPD έχει πέσει κάτω από το 20%και σε άλλες δημοσκοπήσεις.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δέχεται πιέσεις από το κόμμα του για στροφή προς τα αριστερά πριν από τις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι παραδοσιακοί υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το Forsa, το ποσοστό της συντηρητικής ένωσης της Μέρκελπαραμένει στο 34%, αναλλοίωτο από την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι σημειώνουν αύξηση μίας μονάδας στο 14%. Το ποσοστό του AfD αυξάνεται κατά μία μονάδα φθάνοντας το 11%.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα μεγάλα κόμματα μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναζήτησης νέων εταίρων προκειμένου να αντικρούσουν την άνοδο του AfD, περιλαμβανομένου και εκείνου ενός συνασπισμού των συντηρητικών με τους Πράσινους.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *