Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Goldman Sachs: To Grexit επιστρέφει -Τι θα συμβεί στις 20 Ιουλίου

Goldman Sachs: To Grexit επιστρέφει -Τι θα συμβεί στις 20 Ιουλίου

To Grexit επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παγκοσμίως αλλά και στα notes των τραπεζών, όπως αυτό της Goldman Sachs με τίτλο «Come back of Grexit» («Η επιστροφή του Grexit»).

Οπως σημειώνει η Goldman Sachs οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της Ελλάδας, γίνονται ξανά πρωτοσέλιδο. Εντάσεις, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, όταν η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πληρωμή ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ. Παράλληλα η GS επισημαίνει ότι η αποπληρωμή των χρεών με νέα… χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση. «Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», προσθέτει η Goldman Sachs.

Εκτιμά, ακόμη, ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι πολιτικές εντάσεις και εκτιμά ότι οι ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά αντίθετα, το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων έως τον Ιούλιο, συμπέφτοντας με το δημοψήφισμα για το Brexit.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *