Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ -Για τη μειονότητα στη Θράκη

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ -Για τη μειονότητα στη Θράκη

Επίθεση-πρόκληση εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση πως δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης.

«Το σημερινό στάτους της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που θέλουν να επωφεληθούν από τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, είναι πολύ μακριά από την αισιόδοξη σκοπιά που αντανακλάται σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο, ζητώντας την διευθέτηση του ζητήματος σύντομα.

«Αυτό θα έχει θετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις», προσθέτει.

Τα τουρκικά «πυρά» έρχονται μετά από συνέδριο για την κατάσταση στη Θράκη, που οργανώθηκε στην Σαμψούντα της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια αυτού, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, ειπώθηκαν απαράδεκτες απόψεις.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως την ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, απολαμβάνει ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεδομένου ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα» απάντησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για ζήτημα μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι της είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι οι Συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δυστυχώς, όμως, η ιστορική εμπειρία και η αδυσώπητη πραγματικότητα των αριθμών δείχνει ότι αυτό δεν ήταν εύκολο στο παρελθόν. Ας προσπαθήσει για το μέλλον».

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *