Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Στο «σφυρί» χιλιάδες απόρρητα στοιχεία και βιογραφικά Ελλήνων από πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο

Στο «σφυρί» χιλιάδες απόρρητα στοιχεία και βιογραφικά Ελλήνων από πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο

Πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμοί μελών του LinkedIn είναι προς πώληση στο Darknet, το σκοτεινό δίκτυο όπου κυριαρχεί η παρανομία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών που τα έχουν ανεβάσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Για αυτό το λόγο, σήμερα το LinkedIn έστειλε μήνυμα στους Έλληνες χρήστες του να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης.

ΣScreenshot_1υγκεκριμένα, o χάκερ “Peace” πουλά emails και passwords 117 εκατομμύριων λογαριασμών του LinkedIn, όπως αναφέρει το RT.

 

Το LinkedIn ανέφερε στο site Motherboard ότι έχει διεξάγει έρευνα, αλλά δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν αν τα δεδομένα ήταν αυθεντικά. Πολύ πιθανόν η εταιρεία να μη γνώριζε τον αριθμό των λογαριασμών που είχαν υποκλαπεί.

Screenshot_2

Από το 2012 η εταιρεία έχει δεχτεί μηνύσεις ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς κατηγορείται για έλλειψη διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Η εταιρεία υποστηρίζει σε δήλωσή της ότι έχει ζητήσει από κάθε χρήστη να ισχυροποιήσει τον κωδικό πρόσβασης και να συμπληρώσει επιπλέον στοιχεία ταυτοποίησης.

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 θα προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *