Αρχική / ---SLIDER / Άγγιξε τις καρδιές των ομογενών η Βραδιά Ελληνικής Όπερας στο Λίνκολν Σέντερ (βίντεο)

Άγγιξε τις καρδιές των ομογενών η Βραδιά Ελληνικής Όπερας στο Λίνκολν Σέντερ (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άγγιξε τις καρδιές των ομογενών η Βραδιά Ελληνικής Όπερας που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου 2019 το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Όπερα (Hellenic American Opera Company).

Η συναυλία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έχει τίτλο «Ένα ταξίδι 250 χρόνων Ελληνικής Μουσικής», έλαβε χώρα στο Bruno Walter Auditorium, του Lincoln Center και ήταν «sold out» από την Πέμπτη, διότι οι ομογενείς ήθελαν, αφ’ ενός με να στηρίξουν το έργο της Ελληνοαμερικανικής Όπερας, αφ’ ετέρου δε να στηρίξουν το θεάρεστο έργο του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην ντίβα της όπερας και ιδιοκτήτρια των «Yeoryia Studios» Γεωργία Μεγρέμη (Yeoryia Megremis) που απεβίωσε προ δύο εβδομάδων (9 Νοεμβρίου 2019) σε ηλικία 84 ετών.

H αείμνηστη είχε γεννηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 1935 στην πόλη Mishawaka της Ιντιάνα, ενώ οι γονείς της Γουίλιαμ Μεγρέμης και Ελένη Λαμπροπούλου είχαν γεννηθεί στον Δάρα νομού Αρκαδίας. Αν και ανέβηκε πολύ ψηλά, εν τούτοις δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή της και όπως επεσήμανε ο κ. Τσινόπουλος παρείχε αφιλοκερδώς τη δυνατότητα στους Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς να αξιοποιήσουν τα στούντιο τους για να αναδείξουν και ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Και δε αρκούνταν μόνο με αυτό, αλλά ήταν και μέντοράς τους.

Ο Δημήτριος Γιούσσι Τσινόπουλος μιλώντας εκ μέρους των καλλιτεχνών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, τους συνεχάρη για την βοήθεια που παρέχουν στους αναξιοπαθούντες της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και αποκάλυψε ότι η μητέρα του επέζησε της πυρκαγιάς που έπληξε το Μάτι και τις άλλες περιοχές της Αττικής, στις 23 Ιουλίου 2018 και στέρησε τη ζωή 102 συνανθρώπων

Η Άννα Ηλιοπούλου μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους πρωταγωνιστές της συναυλίας, για τους εθελοντές και τους χορηγούς και τόνισε ότι κάθε δολάριο που θα εξοικονομηθεί από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και από τις χορηγίες θα διατεθεί για την χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις και θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες οικογένειες να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τα Χριστούγεννα.


Από αριστερά διακρίνονται οι Φίλιππας Βογιατζόγλου, Δημήτριος Γιούσση Τσινόπουλος, Jestin Pieper, Νίνα Κ¨ασση, Στέλλα Παπαθοδώρου, Μελίνα Τζαχάρη, Άννα Ηλιοπούλου και Νεκτάριος Αντωνίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Αναφερόμενη στην βοήθεια που παρείχε το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης επεσήμανε ότι έχουν προσφέρει $650.000 τα οποία προέρχονται κυρίως από το υστέρημα των ομογενών, αλλά η συνολική αξία των τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που έχουν διανεμηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το Ίδρυμα Ελληνικής συμπαράστασης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 και είναι αν όχι το μόνο, τουλάχιστον ένα από τα ολίγα ομογενειακά γιατί όχι και αμερικανικά ιδρύματα που κάθε δολάριο διατίθεται για την παροχή βοήθειας στη γενέτειρα.

Ελληνική Όπερα

Οι υψίφωνες Μελίνα Τζαχάρη, Νίνα Κάσση και Στέλλα Παπαθεοδώρου, ο τενόρος Δημήτριος Τσινόπουλος καθώς επίσης και ο πιανίστας Jestin Pieper ερμήνευσαν έργα του Μανώλη Καλομοίρη, του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, του Παύλου Καρέρ, του Ιωάννη Κωσνταντινίδη και του Σπύρου Σαμαρά, καθώς επίσης και τα έργα των Antonin Dvorack και Maurice Ravel, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική παράδοση. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο συνθέτης Παύλος Κόρδης


Οι πρωταγωνιστές της συνυλίας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πολλές από τις άριες, μεταξύ των οποίων και της όπερας «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρέρ ήταν εμπνευσμένα από την ελληνική επανάσταση και ήρθαν να υπενθυμίσουν στο κοινό ότι η ελληνική όπερα συν τοις άλλοις είχε ως στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων και τη συμμετοχή τους στην ελληνική επανάσταση.Η συναυλία ένεκα των αφηγήσεων του τενόρου Νεκταρίου Αντωνίου απέκτησε έντονο διδακτικό χαρακτήρα διότι ήρθε να υπενθυμίσει στους ακροατές ότι η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ να παράγει πολιτισμό και ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός είναι εφάμιλλος του αρχαίου.

Στην συναυλία παρέστη και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας ο οποίος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της συναυλίας, το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης και τους χορηγούς.


Από αριστερά οι Τζέστιν Πάιπερ, Δημήτρης Γιούσση Τσινόπουλος, Στέλλα Παπαθεοδώρου και Νεκτάριος Αντωνίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Τζέστιν Πάιπερ και η Νίνα Κάσση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Τζέστιν Πάιπερ και η Μελίνα Τζαχάρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Τζέστιν Πάιπερ και ο τενόρος Δημήτριος Γιούσση Τσινόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Τζέστιν Πάιπερ και η Στέλλα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Νεκτάριος Αντωνίου ο οποίος παρουσίασε τους πρωταγωνιστές και τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.


Οι ομογενείς ενώ παρακαλουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Η Άννα Ηλιοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.


Σε πρώτο πλάνο ο ερασιτέχνης εικονολήπτης και φωτογράφος Γιώργος Σαμαράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πασχαλινές διακοπές: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία και για τις εκλογές

Οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το σχολικό έτος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *