Αρχική / ---SLIDER / Άγριο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Άγριο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα – Ελάτε στη χώρα μου, τη Ρουμανία να δείτε πως ζει ο κόσμος απάντησε η επίτροπος

Πρωταγωνίστρια σε άγριο επεισόδιο απέναντι στην Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, έγινε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι, παρουσία της επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά,  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Η κ.Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν εξ αρχής στην αίθουσα διέκοπτε συνεχώς τις τοποθετήσεις των ομιλητών και όταν έλαβε το λόγο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας που έχει, όπως είπε, οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες. Οι φωνές της κ.Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την οργή της επιτρόπου Κρέτσου, η οποία σε έντονο ύφος και αφού σηκώθηκε απ΄την καρέκλα της, φανερά εκνευρισμένη, απάντησε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο φωνάζει ώστε να φαίνεται η ίδια. Η κ.Κρέτσου υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και της είπε: «Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Η κ.Κωνσταντοπούλου απαξίωσε πλήρως τον όλο διάλογο, επιλέγοντας να αποχωρήσει από την αίθουσα. Μετά την αποχώρησή της τόσο η επίτροπος Κρέτσου, όσο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησαν. Η κ.Κρέτσου δήλωσε σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχθηκε επισημαίνοντας ότι ήταν και άδικη καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή στην οποία μετέχει (επιτροπή Γιούνκερ) έχει κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλάζοντας ακόμη και τους κανονισμούς της ίδιας της Επιτροπής. «Εγώ προέρχομαι από μια πραγματικά φτωχή χώρα, τη Ρουμανία. Εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν απ΄τη φτώχια». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν επιβάλλει τίποτα, καμία πολιτική στην Ελλάδα, αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζεται ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015, όταν πρόεδρός του ήταν η κ.Κωνσταντοπούλου.

Η εκδήλωση της Κομισιόν στο Γκάζι είχε ως θέμα την περιφερειακή πολιτική και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, δηλαδή το χαρτοφυλάκειο της επιτρόπου Κρέτσου, καθώς και συνολικά το μέλλον της ΕΕ, μετά το Brexit.

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές: Προσοχή, υπάρχουν ποινές για όσους επιλέξουν αποχή από τις κάλπες; – Τι ισχύει

Δεκαεννιά μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *