Αρχική / ---SLIDER / Ακτοπλοϊα: Προσφορές και εκπτώσεις – Τι ισχύει για όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια

Ακτοπλοϊα: Προσφορές και εκπτώσεις – Τι ισχύει για όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια

Ανακοινώθηκαν από τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, οι εκπτώσεις και οι προσφορές για τα εισιτήρια. Προσφορές που ξεκινούν µε έκπτωση 15% και σε ορισµένες περιπτώσεις, όπως για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισµού, φθάνουν έως και 95% θα κάνουν από την ερχόµενη εβδοµάδα πολλές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. Ορισµένες εταιρείες περιλαµβάνουν µάλιστα προσφορές όχι µόνο για οικογένειες αλλά και για παρέες ή µεµονωµένους ταξιδιώτες.

Οι προσφορές έρχονται κατόπιν πρωτοβουλίας της κυβέρνησης προκειµένου να περιοριστεί το κόστος µετακίνησης στις διακοπές για τις ελληνικές οικογένειες.
Παρά το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές εξακολουθούν να διαµηνύουν πως τα λειτουργικά έξοδά τους εν γένει έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εξαιτίας του πληθωρισµού, ανταποκρίθηκαν στο αίτηµα της κυβέρνησης να στηρίξουν την προσπάθεια ελάφρυνσης του κόστους των µετακινήσεων.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», για όσους έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για πλοίο, αλλά θεωρητικά ανήκουν στις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες διευκρινίζουν ότι παρέχεται η δυνατότητα να ακυρώσουν τα εισιτήρια που έχουν, ανάλογα με τα προβλεπόμενα της πολιτικής ακυρώσεων της κάθε εταιρίας, και να εκδώσουν νέα με χαμηλότερες τιμές, υπό τον περιορισμό της διαθεσιμότητας. Πηγές της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, δεδομένου ότι έχουμε μπει στη φάση της σεζόν που το ενδιαφέρον είναι υψηλό.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι μετά και τις εκπτώσεις και τις προσφορές, οι πληρότητες θα αγγίξουν ακόμα και το 100% τον Αύγουστο.

Οι εκπτώσειςαναλυτικά
Seajets: Τα δρομολόγια με έκπτωση


Αναλυτικά, οι εκπτώσεις της SEAJETS είναι οι εξής:
1. Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

2. Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

3. Έκπτωση Τριτέκνων 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

4. Ειδικές εκπτώσεις

25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

5. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.


Οι εκπτώσεις σε Blue Star Ferries και Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες blue star ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Golden Star Ferries: Τι εκπτώσεις ισχύουν στα ακτοπλοϊκά

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία ( ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές) εφαρμόζει ήδη σε ολόκληρο τον στόλο της εμπορικές εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς.

Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Ενημερώνουμε ότι παράλληλα με τις παραπάνω προσφορές – εκπτώσεις, η εταιρεία μας θα προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.


Οι εκπτώσεις της Fast Ferries

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προχωρά η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου».

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Σημειώνεται επίσης ότι η Fast Ferries, επί σειρά ετών προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη την δρομολογιακή περίοδο, όπως:

Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τριτέκνων επιβατών
Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί-σώματα ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.
Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους Ν.Α.Τ.

Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.
Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.
Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.

Η Fast Ferries μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της ‘’Fast Friends” και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.


Οι εκπτώσεις της Minoan Lines

Η Minoan Lines αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή έκπτωση 20% για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες με ΙΧ οικονομική θέση για τα συμβατικά τους πλοία στις γραμμές της Κρήτης και παράταση -με ενδεχόμενη τροποποίηση του ποσοστού της έκπτωσης- για την υπάρχουσα προσφορά έκπτωσης 20% για το ταχύπλοο Santorini Palace στη γραμμή των Κυκλάδων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές: Προσοχή, υπάρχουν ποινές για όσους επιλέξουν αποχή από τις κάλπες; – Τι ισχύει

Δεκαεννιά μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *